Filter

close
0
Onbeperkt

Jacob Jensen


De bekende Deense ontwerper Jacob Jensen bekend geworden met de strakke ontwerpen voor Bang & Olufsen. Jacob Jensen heeft zijn eigen lijn van produkten ontworpen die hij onder zijn eigen brand Jacob Jensen op de markt brengt. De diversiteit van horloges, sieraden, weerstation, draadloze deurbel, telefoons, klokken en nog veel meer zijn stuk voor stuk een lust voor het oog. Via onderstaande categorieen vindt u de producten van Jacob Jensen die wij vast in ons assortiment hebben. Als officiele dealer van Jacob Jensen  vindt u altijd de nieuwste producten van Jacob Jensen bij ons. Wij hebben een zeer uitgebreide collectie Jacob Jensen, daarnaast verkopen wij ook de horlogebanden. Staat desondanks het product van uw gading er niet  tussen dan kunt u informatie over dit product via de mail aanvragen. Wij kunnen het product dan ook voor u, indien voorradig, bestellen. Kortom alle producten van Jacob Jensen zijn voor u leverbaar. Laat het ons weten.

 

Geschiedenis

Tijdens de vroege jaren 60, verenigde de Deense ontwerper Jacob Jensen de internationale en MAYA-stijlen in een unieke, ultramoderne ontwerptaal met een maximale aantrekkingskracht voor de consument. Hij noemde het »Anders maar niet vreemd« - een ontwerptaal die zich ontvouwde door 27 jaar samenwerking met de Deense producent van consumentenelektronica, Bang & Olufsen.

 

Ontwerpen Jacob Jensen

Sinds het midden van de jaren 80 is ontwerper Timothy Jacob Jensen doorgegaan met het verfijnen en evolueren van de samenvoeging van de internationale en MAYA-stijlen ontwikkeld door zijn vader, Jacob Jensen. Door de ontwerpstijl toe te passen op een aantal nieuwe gebieden en productcategorieën, is de oorspronkelijke bijna tweedimensionale grafische uitdrukking driedimensionaal geworden. Met zijn stelregel dat "Form Follows Feelings" benadert, heeft Timothy Jacob Jensen bewezen dat het uithoudingsvermogen en de universele aantrekkingskracht van consumenten van de ontwerpstijl, het toepassen op meerdere wereldwijde merken zoals het eigen merk JACOB JENSEN ™ evenals Gaggenau, Vertu en Steinway Lyngdorf.Weergave:
 


Bezig met laden...

Ontwerpstijlen

In de 20ste eeuw zijn er twee belangrijke industriële / productontwerpstijlen:


De Bauhaus / Ulm stijl

De Bauhaus-traditie, bekend om zijn rationalistische en minimalistische credo's van »vorm volgt functie« en »minder is meer«, ontstond in de jaren 20 in Duitsland en werd het ontwerpformaat voor consumentenproducten door de Ulm School uit de jaren 50.


De internationale / Maya stijl

In de jaren 20 ontstond de internationale stijl binnen architectuurontwerp in de Verenigde Staten. Zijn kenmerken omvatten lineaire indrukken van gewichtloosheid en het gebruik van glas en staal. Parallel hiermee ontwikkelde het Amerikaanse designicoon Raymond Loewy zijn gebruiksvriendelijke ontwerp volgens het MAYA-principe: »Most Advanced Yet Acceptable«.
 

De samenvoeging van de designstijlen International en MAYA is geëvolueerd naar een uiterst homogene en karakteristieke ontwerpstijl. De twee generaties hebben een klassieke, maar toch visionaire ontwerptaal gecreëerd die de wereld blijft beïnvloeden en verrijken met innovatieve ontwerpen.| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.