Filter

close
0
Onbeperkt

Wanneer de tijd een voorwerp is

Sinds de eerste mechanische klokken werden gemaakt in de jaren 1200, hebben ze bestaan ​​uit een gezicht en twee handen. Totdat de ontwerpers van PICTO® horloges Steen Georg Christensen en Erling Andersen het traditionele begrip van een mechanisch horloge uitdaagden.
 

PICTO® horloges voor zowel heren als dames

PICTO® is gemaakt door de twee jonge hippies Steen en Erling in de jaren 80. In een tijd waarin iedereen druk bezig was te praten over 'tijd is geld' en 'elke minuut telt', gingen de twee makers in de diametraal tegenovergestelde richting. Met horloges van PICTO® bent u geen slaaf van de tijd. Hier is de dag niet verdeeld in minuten en seconden. Het is eerder een indicatie van tijd. Zodra je het hebt geprobeerd, raak je verslaafd.
 

PICTO®

PICTO® is gevestigd in Kopenhagen, Denemarken. Verken het universum van het Deens ontworpen horloge en dus Scandinavisch design en verdwaal in de tijd.Weergave:
 


Bezig met laden...

PICTO® horloges van vandaag

De PICTO®-horloges zijn tot op de dag van vandaag een permanent onderdeel van de moderne designtentoonstellingen. Toen PICTO® in 1984 werd gelanceerd, werd het al snel een sensatie op de internationale designscene.
 

Geschiedenis PICTO® watches

Het jaar is 1984. Steen Georg Christensen heeft net zijn vaders horlogefabriek in handen genomen met het produceren van horloges voor grote Deense ontwerpers zoals Arne Jacobsen, Henning Koppel en Erik Magnussen. Ondanks de drukte hadden Steen en zijn partner Erling een missie: een horloge ontwerpen dat het traditionele denken uitdaagde. Het horloge moet zo minimalistisch mogelijk zijn en alleen uit een wijzerplaat en één hand bestaan.

Het resultaat is de horloges van PICTO®. PICTO® betekent beeld en de naam is uitermate goed gekozen voor het horloge. Met zijn minimalistische, heldere graphics slaagt PICTO® er in om een ​​beeld van de tijd te bieden als geen ander horloge. Eigenlijk is PICTO® 's werelds eerste polshorloge dat de tijd weergeeft als een pictogram - of een icoon van de tijd in een object dat oneindig doorgaat.| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.