Oleana kleding collectie

Prachtige Oleana vesten, bestaande uit lange- en korte vesten met fraaie dessins en kleurstellingen. De kleding van Oleana wordt gemaakt in Noorwegen van natuurlijke vezels zoals wol, alpaca, zijde en linnen.
Oleana kleding heeft altijd de ambitie gehad om prachtige kleding te maken, gemaakt met schoonheid en kwaliteit voor mensen om te koesteren en te genieten.

 

Ontstaan Oleana

Oleana is een familiebedrijf dat in 1992 is opgericht door Signe Aarhus, Hildegunn Møster en Kolbjørn Valestrand, met het doel nieuwe banen te creëren in de Noorse textielindustrie. Het grootste deel van de productie van West-Europa was in die tijd verhuisd naar landen met veel goedkopere arbeidskrachten. Oleana wilde bewijzen dat het mogelijk is om in te gaan tegen het mainstream-bedrijfsmodel door in mensen te geloven en geweldige producten in eigen land te maken.
Noorwegen heeft een lange en rijke traditie van textielproductie en geruit breiwerk in wol. Het is belangrijk voor Oleana om de productie in Noorwegen te houden, met behoud van tradities en knowhow. De eigenaren blijven zich inzetten om producten te leveren waar ze volledige controle over hebben, vanaf de oorsprong van de gebruikte materialen tot en met het productieproces.
 

Materialen Oleana

Bij Oleana worden de gebruikte producten op een duurzame manier gecreëerd en wordt het gebruik van ecologisch verantwoorde grondstoffen gestimuleerd. Natuurlijke vezels zoals wol, zijde, alpaca en linnen zijn goede keuzes voor het milieu. De 'wegwerp'-levensstijl is een groot milieuprobleem en de kledingindustrie heeft hier een grote rol in. De kosten van goedkope kleding komen ten koste van anderen elders. Daarom wil Oleana een levensstijl van minder maar fijnere dingen inspireren.

 

Gratis verzending binnen 1-2 dagen geleverdWeergave:
 


Bezig met laden...
  • local_shipping Levering binnen 1-2 dagen
  • access_time Altijd beschikbaar (24/7)
  • thumb_up Online veilig & snel betalen
  • local_shipping Levering binnen 1-2 dagen
  • access_time Altijd beschikbaar (24/7)
  • thumb_up Online veilig & snel betalen

Kijk op kwaliteit van Oleana

Mensen over de hele wereld worden zich meer bewust van wat ze kopen. Oleana kan de vernederende arbeidsomstandigheden van veel vrouwen en kinderen niet langer accepteren om goedkope textielproducten te produceren. De materiaalkeuzes van wol, alpaca en zijde zijn niet alleen superieure kwaliteit, maar ook goede milieukwesties.
De Fair Made-filosofie geeft richting aan alles wat ze doen bij Oleana. Van de mensen die ze in dienst hebben, de kunstnijverheid die ze behouden, de materialen die ze gebruiken, de kopers, de leveranciers en de klant.

 

Ambacht Oleana

Al de kledingstukken gemaakt bij Oleana ondergaan vele productieprocessen waar bekwame handen en ogen van experts zorgen voor de constante, fijne kwaliteit. Een deel van de identiteit en status van Oleana komt van het zijn op het snijvlak van industrie en fijne vaardigheden. Oleana brengt een balans tussen het gebruik van moderne machines en het gebruik van traditionele vaardigheden en expertise.
De gehele collectie van Oleana wordt geproduceerd in de eigen fabriek in Noorwegen.


Maakproces Oleana kleding

Ter ere van het 25 jarig bestaan heeft Oleana een mooie film gemaakt. Veel kijkplezier. Klik op de afbeelding.
 


Eigenschappen Oleana

Land van herkomst: Noorwegen

Ontwerpers: Oleana

Eigenschap: Unieke en eigentijdse ontwerpen

Seizoen: winter en zomer collecties

Waar te koop: De Blaker exclusief in Hengelo en Enschede en webshop De Blaker

 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.