Sinds 1990
Vóór 16:00 besteld, morgen in huis!

Assortiment

Pagina's

Home/ Speksteen (zeepsteen) familiebeelden bij De Blaker exclusief

Speksteen (zeepsteen) familiebeelden bij De Blaker exclusief

Speksteen (zeepsteen) familiebeelden bij De Blaker exclusief

Speksteen familie beelden uit Zimbabwe

De spekstenen speksteen beelden die wij bij De Blaker exclusief verkopen hebben een lang verhaal achter zich, waardoor de speksteen beelden zijn geworden tot de prachtige stenen objecten. We gaan voor u het hele proces uitleggen van hoe een stenen beeld wordt gemaakt en hoe het bij u in huis terecht komt.


Spring snel naar ons assortiment van speksteen familiebeelden.
 

Maakproces familiebeelden van steen

Zimbabwe staat bekend om haar vele steensoorten, waaronder de speksteen. Deze steensoort, speksteen is bekend vanwege haar zachtere eigenschappen, dit maakt dat de steen relatief eenvoudig te bewerken is, waardoor veel nuances in de steen kunnen worden aangebracht. Speksteen komt hierdoor vaak terug in de kleinere beelden van steen. Het zal u niet verbazen dat het hele proces begint met het uitzoeken van een geschikte steen waar de kunstenaar een beeld uit wil gaan houwen. Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt, omdat de beeldhouwer ook nog een idee moet hebben van welke vormen hij in het stenen beeld ziet en welke hij wil gaan accentueren. Als hij de juiste steen heeft gevonden, neemt hij het mee naar de werkplaats waar hij eerst met een puntbeitel en hamer de grove vorm in het toekomstige stenen beeld aan gaat brengen. Afhankelijk van welke bewerkingsstappen een beeld moet doorlopen, heeft de kunstenaar uit Afrika keuze uit een vlakke beitel, een rasp en een vijl. Met dit gereedschap kan de artiest het stenen beeld helemaal naar eigen smaak maken. Als deze stadia af zijn, kan het bewerkte gedeelte van het stenen familiebeeld met watervast schuurpapier glad worden gemaakt om het voor te bereiden op het waxproces. Tijdens dit proces wordt eerst gezorgd dat de steen warm is, waardoor de vaste wax op de steen kan smelten en hier helemaal in kan gaan trekken. Nu is dit in Zimbabwe vaak geen probleem, omdat de zon vaak voldoende hitte levert om dit proces te laten gebeuren, eventueel wordt het beeld verder verhit met een houtvuurtje. In Nederland hebben wij doorgaans geen constante hitte van de zon, daarom gebruiken wij een gasvlam gecombineerd met dezelfde wax uit Zimbabwe. Als de wax is aangebracht, wordt het stenen familiebeeld, even later als het beeld is afgekoeld uitgepoetst met doeken, waardoor de ultieme glans naar boven komt. Omdat elke steen anders is, heeft ook elk stenen beeld een andere glans en kleur, hierdoor lijkt het ene beeld misschien wat doffer dan het andere, maar dit is de eigenschap van het beeldhouwen uit natuursteen.

 

Speksteen = zeepsteen

Leuk weetje: speksteen wordt in de volksmond ook wel zeepsteen genoemd; omdat de speksteen een hoog gehalte aan talk bevat, voelt deze aan als een stuk zeep. Natuurlijk voel je hier bij het stenen beeld niks meer van, want dan is de gladde buitenkant het resultaat van de waxlaag die op de verhitte steen is aangebracht.

 

Stenen familiebeelden bij De Blaker exclusief

Wellicht de meest bekende spekstenen beelden zijn de stenen familiebeelden die vanaf 3 personen worden verkocht. De speksteen familiebeelden gaan door tot 5 personen. Daarnaast, zijn de stenen familiebeelden in veel formaten te verkrijgen, van 20 cm tot 65 cm hoog. Wij verkopen vier soorten familiebeelden, de bekendste stenen beelden van families zijn de zeepsteen beelden, zoals op de eerste foto hieronder. Deze stenen familiebeelden worden vaak met een symbolische betekenis gekocht, zo worden de familiebeelden van speksteen als cadeau op een verjaardag, geboorte trouwerij of jubileum gegeven. Daarnaast zijn er ook stenen beelden met een groep van 4 personen welke het goed doen als zakencadeau om de band tussen 4 zakenpartners te benadrukken. De ruwe lovers zijn familiebeelden uit speksteen welke, zoals de naam als zegt, een buitenrand bevat die van ruwe natuursteen is, terwijl de binnenkant van diezelfde zeepsteen bewerkt is tot een hoogglans beeldhouwwerk van meerdere familieleden en personen. Je zou hier ook betekenis aan kunnen geven van een samenwerking. Twee partijen beginnen in een ruw startproces en na verloop van tijd wordt deze samenwerking steeds beter, oftewel de ruwe steen symboliseert het startproces en het eindproces is het gepolijste resultaat. De stenen familiebeelden vallen zogenaamd onder een serie, maar er is ook een aantal unieke stuks die gemiddeld groter zijn en uit een hardere opal stone steensoort zijn gemaakt. Hierdoor kunnen deze opal stone familiebeelden doorgaans ook buiten in de tuin staan. Zorg er wel voor dat het een veilig plekje heeft, waardoor het niet om kan waaien en niet beschadigd of omgestoten kan worden. Lees daarnaast de productomschrijving van het stenen beeld om de exacte specificaties en plaatsingsmogelijkheden te zien.
 

Speksteen familiebeeld. Stenen beelden van familiesSpeksteen beeld groep 4 personen. ZakencadeauSpeksteen ruwe steen familie beeldOpal stone familie beeld. Stenen beeld voor buiten. Tuinbeeld van steen.


Alle speksteen beelden die wij verkopen bij De Blaker exclusief zijn door onszelf ingekocht bij de kunstenaar zelf, om zo het beste resultaat voor de kunstenaar en u te verkrijgen. Wij hebben immers de mooiste stenen familiebeelden uitgezocht om aan u te kunnen verkopen en doordat wij direct bij de stenen beeldhouwer inkopen komt het geld direct bij de kunstenaars terecht en steunen wij zo de kunstenaar in Zimbabwe. Dit is nu wat we Fair Trade noemen!


Bedankt voor het lezen van dit blog over speksteen familiebeelden, we zien u graag terug in één van de twee fysieke winkels in Enschede of Hengelo of in onze online webshop.

Groeten,
Team De Blaker exclusief

  EK     03-11-2020 09:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Stel een vraag over dit product

Uw bericht is verstuurd.
Een of meer velden zijn niet of onjuist ingevuld.
Annuleren
Versturen