Filter

close
0
Onbeperkt
Het verhaal van CowParade
Het idee van CowParade is eind jaren `90 in Zürich, Zwitserland geboren. Drie levensgrote modellen van de koe als canvas voor kunst in het midden van de stad. Van de tentoonstelling in het centrum van de stad is CowParade verder ontwikkeld door een Amerikaanse bedrijf. Zij staan aan de basis van `s werelds grootste publieke kunstevenement.
Het doel is om kunst toegankelijk te maken in de stedelijke omgeving. Voor iedereen, zonder barrières. Dat lukt tot nu toe aardig. Tot 2012 zijn 75 CowParade evenementen georganiseerd, over de hele wereld. Naar schatting 300 miljoen mensen hebben minstens één evenement meegemaakt, ergens in de wereld. 
Een CowParade evenement duurt typisch 2 tot 3 maanden en worden altijd met lokale partners georganiseerd. Een bijzonder element toegevoegd sinds 2000 is de veiling van de levensgrote kunstkoeien aan het einde van de tentoonstelling. Vele tientallen miljoenen zijn sindsdien opgehaald voor lokale goede doelen (de meter staat op ruim US$ 30 miljoen eind 2011). 
De identieke schaalmodellen
De totale collectie bestaat uit ongeveer 250 tot 270 verschillende koeien. De verschillen zijn op basis van design, maat, materiaal en soms bewerking. De schaalmodellen zijn exacte replica’s van modellen die ergens ter wereld op een CowParade Evenement hebben gestaan.
In totaal hebben meer dan 5000 kunstenaars een koe op een evenement beschilderd dus er altijd inspiratie voor de schaalmodellen beschikbaar.Daardoor komt er ongeveer elke zes maanden een nieuwe selectie van ongeveer 20 nieuwe designs uit. Vanuit alle werelddelen, van alle mogelijke evenementen, van alle jaren. 
Voor de collectie worden twee materialen gebruikt. De grote meerderheid is gemaakt van hoogwaardige kunsthars (poly resin). Daarnaast wordt een deel van de collectie als keramiek model gemaakt; dit is een deel van de "medium" koeien. 
 
De collectie bestaat uit 4 maten:
XL: Ongeveer 28cm hoog en 35cm lang / Gewicht: 2 kilo.
Groot: Ongeveer 20cm hoog en 30cm lang / Gewicht: 1,5 kilo. 
Medium: Ongeveer 11cm hoog en 16cm lang / Gewicht: 0,5 kilo.
Small:  Ongeveer 4cm hoog en 7cm lang / Gewicht: 0,2 kilo


Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
  • local_shipping Levering binnen 1-2 dagen
  • access_time Altijd beschikbaar (24/7)
  • thumb_up Online veilig & snel betalen
  • local_shipping Levering binnen 1-2 dagen
  • access_time Altijd beschikbaar (24/7)
  • thumb_up Online veilig & snel betalen
   1  2 3  | Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.