Filter

close
0
Onbeperkt

Daniel Vior

De ontwerper en goudsmit van het merk is Daniel Vior. Hij zit al 30 jaar in het vak van sieraden en is tijdens zijn studie begonnen het vak te leren in een sieraden werkplaats waar hij de technieken leerde. Na zeven jaar van oefening, stelde hij zichzelf voor een uitdaging om een sieradenmerk op te richten dat gebaseerd was op zijn eigen begrijpen van het kunstwerk met een touch van zijn eigen persoonlijkheid en visie.

 

Inspiratie en design

De inspiratie voor de sieraden van Daniel Vior komt van het ontdekken van de omgeving, waar hij zichzelf liet verrassen door emoties van bepaalde vormen. Zijn wens is om deze bevindingen uit te stralen door het in een sieraad te stoppen, zoals in ringen, oorbellen of kettingen, waarbij een ander persoon deze emoties deelt via haar lichaam.

 

Er zijn drie inspiratiegroepen waar Daniel Vior zijn inspiratie voor een nieuw product uithaalt.

  • Vormen van de botanische wereld en haar oneindige variaties als haar bronnen en oplossingen om zichzelf voort te planten en te groeien.
  • De betekenis van woorden en de associaties die verschillende vormen kan aannemen.
  • Een fenomeen kan een metafoor worden van een gevoel van ontastbare perceptie.

 

Als een grof idee van een nieuw sieraad is bedacht, bekijkt Daniel verschillende vormen, functies en aspecten van dit sieraad, om het op die manier te verfijnen. Bepalend in welke designfase hij is, gebruikt hij pen en papier of 3D modellen om te bekijken hoe een materiaal verschillende kanten van zichzelf laat zien.

In de werkplaats in Barcelona wordt elke collectie stuk voor stuk gemaakt door getrainde mensen. De stappen die plaatsvinden zijn: oppervlakte behandeling, assemblage, solderen, emailleren, polijsten, etc. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van mechanische systemen, omdat deze niet adequaat zijn voor de afwerking en complexiteit van deze sieraden.Weergave:
 


Bezig met laden...

Conserveringstips

Net als elk ander object dat gevoelig is voor slijtage, zoals ringen en armbanden, kun je de levensduur van het product verlengen, door het vermijden van het dragen tijdens activiteiten of wanneer er risico is op in aanraking komen met chemische producten. Om de sieraden op te bergen, is het het beste om de sieraden in hun doosje te bewaren, omdat hiermee krassen mee kunnen worden voorkomen. Daarnaast is onnodige blootstelling aan de zon ook niet voordelig voor het product. Om de sieraden schoon te maken, kan er natural zeep en een zachte borstel worden gebruikt, daarna moet het sieraad met water worden afgespoeld en worden gedroogd.| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.