Filter

close
0
Onbeperkt

Het verhaal van de STOFF NAGEL kandelaar.

Twintig jaar voordat de STOFF Nagel-kandelaar ooit het levenslicht zag, glom een ​​idee in de familie Nagel. Ze waren diep getroffen door het recente einde van de Tweede Wereldoorlog en de herhaalde bombardementen die de nabijgelegen stad Keulen op de grond hadden gebracht. Duizenden mensen werden dakloos en het kleine gezin kon alleen maar kijken terwijl de geest van hun dorp droogliep en veel buren wegtrokken.

 

In een poging om een ​​nieuw levensonderhoud te creëren, werden de vier broers Nagel de nacht van de duisternis ingestuurd om lege Amerikaanse patronen te verzamelen. De koperen patroonhulzen waren in overvloed voor hun smidse vader om de oorlogsrestanten om te zetten tot asbakken, vazen ​​en kandelaars.
 

Collectie

Nu is de collectie ook uitgebreid met vazen in dezelfde designtaal als de bekende kandelaars. Het fijne van deze constructie is dat het te combineren valt. Dus de vazen kunnen in de kandelaarhouders worden gezet. Op deze manier ontstaat een minimalistische hoogwaardig design en dat is precies waar het merk Stoff Nagel om bekend staat. Uiteraard zijn alle producten van Stoff Nagel van hoge kwaliteit, ze zijn gemaakt van sterk metaal, zodat de kandelaars en vazen heel lang meegaan.
 

Grote collectie en verzending binnen 1-2 dagen!Weergave:
 


Bezig met laden...

Vindingrijkheid

Het is onbekend of het de vindingrijkheid van de vader was of zijn jeugd doordrenkt van metaalbewerking die later de zonen van het gezin inspireerde om zich aan te melden bij de Kunstacademie van Keulen, maar ze deelden zeker allemaal hun vaders passie voor kunst en design.

Een van de zonen van Nagel werd een schilder en beeldhouwer, een andere een zilversmid, maar het was Hans Nagel die als CEO van het kleine familiebedrijf diende, vastbesloten om het werk van zijn vader voort te zetten, gevoed door creativiteit en een voorliefde voor details.

 

 

Een waardevolle vergadering

Amper 20 jaar na het einde van de oorlog ontmoette de inmiddels 35-jarige Hans Nagel de architect en kunstenaar Werner Stoff in het designgemeenschap van Keulen.

Nagel was al lang geïnteresseerd in het maken van mooie dingen voor de eettafel, terwijl Stoff als een uitvoerend artiest had gewerkt en zijn eigen kenmerkende ronde van afgeronde objecten "zonder hoeken" had ontwikkeld. Hun gedeelde liefde voor goed ontwerp en passie voor kunst leidde tot een creatieve match.

 

Drie gaten in de sneeuw

Nagel vertelde Stoff dat hij getroffen was door een idee tijdens een skivakantie in de Alpen, waarbij een toevallige achteruitwaartse dreun hem dwong de val met zijn hand te breken, waardoor de beste drie vingergaten in de sneeuw werden gecreëerd.

 

De perfecte gaten brachten een kandelaar in gedachten - een mooie, gebeeldhouwde en eenvoudige kandelaar met ruimte voor drie slanke kaarsen. Nagel vroeg Stoff of hij het ontwerp voor hem wilde maken? Deze vraag lanceerde een avontuur dat veel leek op de wens van de mens om de maan te bereiken, gemotiveerd door de enorme technologische prestaties van het decennium en aangescherpt door de hausse in individualistische expressie.

 

De wedergeboorte van Keulen bracht 's werelds eerste kunstmarkt naar de stad. Wereldwijd 'design' was een kracht die alle lagen van de samenleving beïnvloedde, en de kandelaar werd een ‘objet d’art' die beweging symboliseerde van de status-quo.

 

Wereldbekende 'EVERGREEN'

Het was in deze smeltkroes van indrukken en culturele verschuivingen dat de STOFF Nagel-kandelaar werd geboren. In dit licht beschouwd, is het misschien niet zo vreemd dat het verankerd is door drie poten, waardoor een slanke, kille gloed ontstaat met zijn drie koepels die boven een door de maan geïnspireerd landschap zweven.

 

Het wordt beschouwd als een kunstwerk - een persoonlijk statement en een kneedbaar beeldhouwwerk klaar om de vorm aan te nemen van de unieke creativiteit van de eigenaar.

 

De STOFF Nagel-kandelaar werd eind jaren zestig met groot succes gelanceerd en het artikel veranderde dingen voor de familie Nagel, waardoor hun bedrijf wereldberoemd werd. Dit stuk staat hoog als een succesverhaal en een onvergetelijk ontwerp geworteld in het puin van Keulen.

Beschikbaarheid

Tot voor kort was de STOFF Nagel-kandelaar niet verkrijgbaar in de winkels, maar het Deense designbedrijf 'Just Right' heeft het iconische stuk nieuw leven ingeblazen. En is nu bij De Blaker exclusief verkrijgbaar.

Met betrekking tot het tijdperk van de kleutertijd en het kenmerkende ontwerp heeft het Deense bedrijf het tijdloze pictogram opnieuw opgestart met behulp van de originele tekeningen van Nagel. Nu keert de STOFF Nagel-kandelaar terug naar huizen, uitgaande van zijn rechtmatige positie op mantels, nachtkastjes en dinertafels wereldwijd. De dromen van Hans Nagel en Werner Stoff en de geest van die tijd worden nieuw leven ingeblazen en zijn klaar om te genieten van toekomstige generaties die van design houden.| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.