Filter

close
0
Onbeperkt

Unikat is volgend voorjaar weer van de partij met heerlijk dragende kleding.

Kleding Unikat artwear

Wat begon in de vroege jaren 80, presenteert zich vandaag als een bedrijf dat verantwoordelijk is voor meer dan 150 modewinkels in Duitsland en de buurlanden. “Het thema van sociale, eerlijke en verantwoordelijke werkmethoden is altijd een kwestie van onze harten geweest”.

 

 Weergave:
 

Stof handdruk

Voor het draagcomfort gebruikt het merk geen onnodige weekmakers, schadelijke kleurstoffen, zware metalen en verboden aminen. Sommige van de gebruikte materialen, zoals "100% biologisch katoen" van gecertificeerde biologische landbouw, is gecertificeerd volgens OE 100 Standart van de OrganicExchange”. De kleuren die worden gebruikt zijn altijd AZO-vrij. Het unieke artwear-verhaal begint in de late jaren 70 toen de ontwerper Doris Topat en De fotograaf Heinrich Schaefer, na lang verblijf in de Verenigde Staten, hun eerste reizen naar Azië, via Birma en Thailand maakten. De twee mensen gingen uiteindelijk op weg naar Bali, wat op dat moment een moeilijke reis vanuit Jakarta met de bus en trein door Java was.
 

Maakproces Unikat kleding

Sommige van de medewerkers waren in staat na de geboorte van hun kinderen het naaiwerk uit te voeren. Unikatartwear garandeert hun veiligheid en een eerlijke betaling. Alle medewerkers hebben een ziekteverzekering. Er is nog steeds minimaal 3 maanden per jaar nodig om voor de huidige productie te zorgen en de volgende collectie voor te bereiden. De materialen + de stof. HAND.PRINT Katoen en lokale viscose zijn meestal de grondstoffen voor onze FABRIC.HAND.PRINT. Vaak worden deze materialen echter ook in verschillende oppervlakken of structuren die de batik of patroon nog levendiger maken gebruikt. Voor de productie van deze stoffen, wordt meestal het klassieke wax-batik-proces gebruikt. Dit proces is zeer nuttig voor gebleken en heeft een zeer lange traditie in Indonesië, en hier kan Unikatartwear ook vertrouwen op zeer ervaren bedrijven en werknemers. Volgens de ontwerpen zijn er koperen stempels gemaakt, waarmee de hete was vervolgens op het materiaal wordt aangebracht. Het weefsel wordt vervolgens 24 uur gekleurd en aan de lucht gedroogd en de was wordt uitgekookt. Afhankelijk van het patroon en de kleur, wordt dit proces tot vier keer herhaald totdat het gewenste resultaat is verkregen. De gebruikte was wordt gerecycled en kan voor verdere processen worden hergebruikt.

Dit is hoe uw favoriete kledingstukken worden gemaakt, soms natuurlijk, soms kleurrijk, maar altijd heel persoonlijk. Wij wensen u veel plezier met deze unieke kleding.


Bali, het eiland van de goden.

Een nog contemplatief paradijs met creatieve, liefdevolle mensen, fascinerende tempelfeesten in een prachtig landschap, gewoon een geweldig eiland. Aanvankelijk hadden het koppel het idee om foto's van deze reizen te verkopen. Een project dat helaas is mislukt. Het was eenvoudiger om textiel te hebben dat Doris Topat al op Bali maakte en dat vervolgens in Duitsland te verkopen in de vriendenkring en op ambachtelijke markten. Het stel was gefascineerd door de creatieve processen en materialen dat het hier aantrof. Er waren geweldige handgeweven stoffen en ze leerden het veelzijdige batikproces kennen, wat ze veel creatieve mogelijkheden gaf. Ze waren nu in staat om zeer individuele stoffen te produceren volgens hun ideeën en om kleding in kleine hoeveelheden te produceren: unieke stukken in de ware zin van het woord

 

Eigen producties met kleine lokale projectpartners - sociaal en eerlijk …

Doris kent ook Ketut Murni. Ze was toen 12 en werkte als meid in het gasthuis waar Doris vroeger ook leefde voor eten en onderdak. Beide waren ze gefascineerd door de natuur van Ketut, Ketut kwam uit de eenvoudigste omstandigheden, was zeer leergierig en gewoon slim en ze heeft meteen besloten om dit jonge meisje te promoten. Ketut ging naar school en op de eerste reizen naar Bali leerden de twee mensen tegen de wensen van het gezin, dat zich niet realiseerden waarom een ​​meisje zou moeten worden opgeleid. Later volgde ze een taal- en naaischool en voltooide ze enkele stages in de bedrijven die nog steeds het naaiwerk voor ons deden. In de tussentijd hebben Ketut Murni en haar echtgenoot Putu een tailoring-shop in Bali en verzorgen ze de gehele productie daar. Ze is halverwege de jaren 40, getrouwd en heeft twee kinderen. Haar oudere zoon Putu heeft zijn studie in Bandung al afgerond aan de ITB, één van de belangrijkste technische universiteiten in Indonesië. De jongere dochter Ayu gaat ook haar gang. Unikat laat al haar medewerkers deelnemen aan het succes van Unikatartwear. Het merk kent hun families en hun behoeften, houdt rekening met Balinese tradities en ceremonieën - hoewel de frequente tempelfeesten vaak een puinhoop van onze schema's maken.| Meer

Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.