Filter

close
0
Onbeperkt

Bewegingskenmerken

De tweede stop om 12 uur is een speciale functie van de officiële Zwitserse spoorwegenklok. De secondenwijzer van een normaal quartz horloge springt elke seconde een stap naar voren. Dit terwijl de secondewijzer van de klok van het Swiss Station soepel en continu loopt. De secondewijzer stopt om 12 uur gedurende ongeveer 2 seconden, de minutenwijzer springt een stap naar voren en de tweede hand begint de volgende minuut.
 

Ontwikkeling Mondaine horloges

Gestart in maart 2008. Na het opstellen van de briefing en functionele specificaties begon de bouw. De ingenieurs hebben de technische tekeningen van de elektronische circuits gedefinieerd en ontworpen. Dat werd in 2011 gevolgd door een pre-serie van 10 testbewegingen - allemaal handgemaakt!
Deze bewegingen werden getest onder verschillende factoren en in het voorjaar van 2012 zijn we begonnen met de productie van de eerste 100 bewegingen. Nu begon de 2e en laatste testfase. Het Zwitserse horloge-industrielab "Chronofiable" testte de precisie van de beweging onder verschillende externe invloeden, zoals schokken, magnetische incidenten, slijtage van onderdelen enz. Eind oktober 2012 was de test succesvol afgerond en zijn we eindelijk begonnen met het ontwerp.

Deze 2 motoren en de continu lopende secondewijzer veroorzaken een veel hoger stroomverbruik dan een normale quartz-beweging. De toevoer wordt ondersteund door een lithiumbatterij die een levensduur van ca. 3 jaar heeft.

 

Speciaal elektronisch circuit (IC)

Het IC is het controlecentrum van het horloge. Het bestuurt de beweging van de handen. Voor een normaal quartz horloge is dit relatief eenvoudig. Alle handen gaan samen vooruit. Voor de stop2go versnelt het circuit de secondewijzer gedurende slechts één slag in slechts 58 seconden en stopt het vervolgens gedurende 2 seconden. Daarna laat het het los om de volgende ronde te starten. De minutenwijzer blijft op de vorige minuut totdat hij de impuls krijgt om een ​​stap naar voren te springen. Het IC moet dus de secondewijzer-stop herkennen en vervolgens de minutenwijzer induwen om naar voren te springen.
 

Grote collectie en gratis verzending binnen 1-2 dagen!Weergave:
 


Bezig met laden...
  • local_shipping Levering binnen 1-2 dagen
  • access_time Altijd beschikbaar (24/7)
  • thumb_up Online veilig & snel betalen

Het ontwerp

Mondaine vroeg ontwerper Martin Drechsel om met een ontwerp voor het nieuwe horloge te komen. Als een eerbetoon aan zijn industriële achtergrond heeft hij de roestvrijstalen kast omlijst met twee mat geborstelde roestvrij stalen beugels die vervagen tot de horens om in de riem te passen. De draaiknop is gebouwd als een functionele schakelaar voor eenvoudige tijdinstelling van de nieuwe en unieke beweging, die werd ontwikkeld door Mondaine, om een ​​duidelijke zichtbaarheid te garanderen van de tweede stop van 12 uur en de iconische wijzerplaat. Het kristal is gemaakt van krasbestendig anti-reflecterend gecoat saffierglas.

Een echt statement voor de pols met een diameter van 41 mm en een opvallend ontwerp van de behuizing, de zachte zwarte riem gemaakt van natuurlijk leer maakt dit Zwitsers uurwerk helemaal af.

 

DESIGN & TECHNOLOGIE

Al meer dan 100 jaar staan ​​de Zwitserse federale spoorwegen bekend om stiptheid en precisie. Historisch gezien heeft de manager van het treinstation een speciale rode wijzer gebruikt om passagiers aan te kondigen en conducteurs op te leiden dat de trein op het punt staat te vertrekken. Deze rode wijzer met zijn speciale vorm is ook de tweede hand van de officiële Zwitserse spoorwegenklok.

Mondaine's originele en authentieke horloge- en klokcollectie legt deze ongerepte en punctuele look vast.

 

Mondaine SBB STOP2GO: Speciale ontwikkeling en constructie

Een normaal quartz horloge loopt met één motor om de uren, minuten en secondenwijzer in te stellen. De Mondaine SBB stop2go-beweging heeft 2 motoren nodig: een om de secondewijzer te draaien en de tweede motor beweegt de urenwijzer en neemt de handsprong van de minuten op. Een belangrijk kenmerk van de Zwitserse stationsklok is de soepele overgang van de rode secondewijzer; om dit naar quartzhorloge te converteren was een speciale truc nodig. In plaats van elke seconde een stap verder te gaan, beweegt de secondewijzer elke seconde in 4 kleine stappen. Dit maakt de indruk van een continue zweefvlucht zoals te zien op het origineel op elk Zwitsers station.| Meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.